Sierpniowe menu restauracji Patio w Grand Hotelu

Opublikowano: 2018-08-27 21:15:21, w kategorii: Miejsca, sklepy, lokale

Sierpniowe menu Restauracji Patio to wypadkowa pomysłów i umiejętności artystów sztuki kulinarnej.

Talerze pełne gracjiTalerze pełne gracjiTalerze pełne gracjiTalerze pełne gracji
Talerze pełne gracjiTalerze pełne gracjiTalerze pełne gracjiTalerze pełne gracji
Talerze pełne gracjiTalerze pełne gracjiTalerze pełne gracjiTalerze pełne gracji
Talerze pełne gracjiTalerze pełne gracjiTalerze pełne gracjiTalerze pełne gracji
Talerze pełne gracji

To była prawdziwa radość spróbowania (dosłownie po łyżeczce lub dwie) każdego z nich na co oczywiście wpływ miała ich ilość: w nowej karcie menu znajdziecie bowiem pięć przystawek, cztery zupy, pięć głównych dań mięsnych, po dwa dania rybne i pasty oraz trzy desery.

Nie ma szansy na opisanie każdego, w dużym skrócie elegancko i wykwintnie udekorowane talerze zachwyciły smakiem oraz wizualnym wrażeniem każdego kęsa. I dlatego warto zajrzeć do Patio mieszczącej się w lobby rzeszowskiego Grand Hotel Boutique (ul. Dymnickiego 1A) czynnego codziennie w godzinach 12.00-22.30.

W nowym menu króluje: 

• Sałatka z tuńczykiem: mix sałat, pędy bambusa, tuńczyk w sosie sojowym i sezamie, dressing na bazie morwy białej, limonki oraz mięty, pomidor koktajlowy, świeży ogórek, cebula czerwona

• Risotto z zielonym groszkiem, mięta, chili, parmezan

• Polędwica wołowa w boczku, krewetka tygrysia, purée z ziemniaka truflowego, młode warzywa

• Plastry polędwicy wołowej, dressing ziołowo-serowy, kiełki buraka, puder z czekolady i selera, kulki serowe

• Parfait z ciecierzycy, galaretka porzeczkowa, mus szpinakowy, puder migdałowy, konfitura z czerwonej cebuli i papryki, chips chlebowy

• Pieczony łosoś, orzech ziemny, komosa ryżowa z papryką, purée z buraka, majonez czosnkowo-koperkowy, czarny kawior

• Halibut, mus z mango, kasza kuskus, salsa z mango i pomidora, purée ze szparagów

• Filet z kurczaka kukurydzianego, purée ziemniaczane, borowik, warzywa korzeniowe sous-vide, jarmuż

• Pierś z kaczki, fondant ziemniaczany, brukselka, sos miodowo- anyżowy, marynowana cebula czerwona, jeżyna

• Kotleciki jagnięce, sałata z rzodkiewką i pomidorem koktajlowym, mus z kaszanki, purée z pomidora i mięty, mus z rozmarynu

• Comber z sarny, pietruszka, kapusta włoska, jeżyna, malina

• Polędwiczka wieprzowa sous-vide, purée z dyni, bób, boczek, grillowany ziemniak, piana z sałaty, sos na bazie zielonej herbaty i czekolady

• Kruche ciasto, jabłka, beza, coulis z truskawki, lody miętowe z chili

• Mus z białej czekolady, malina, herbata

• Assiette z cytryny z ciastem cygaretkowym i czekoladą 

Korzystamy z plików cookies i umożliwiamy zamieszczanie ich stronom trzecim. Pliki cookies ułatwiają korzystanie z naszych serwisów. Uznajemy, że kontynuując korzystanie z serwisu, wyrażasz na to zgodę.

Więcej o plikach cookies można dowiedzieć się na uruchomionej przez IAB Polska stronie: http://wszystkoociasteczkach.pl.

Zamknij