W Mielcu robią dobre pierogi

Opublikowano: 2018-09-08 22:41:00, w kategorii: Miejsca, sklepy, lokale

Chyba nie ma wśród nas osoby, która nigdy nie kosztowała pierogów! To jedno z doskonałych dań klasycznej kuchni polskiej, które można przyrządzić na szereg sposobów.

W Mielcu robią dobre pierogi

W Karczmie Polskiej w Mielcu (ul. Partyzantów 2) ulubiona wersja podania to pierogi podsmażane, np. z masełkiem, albo z cebulką. Jest także wersja pierogów na słodko. Smakosze szczególnie chętnie sięgają po tutejsze pierogi ruskie oraz ze szpinakiem i serem lazur opiekane właśnie na masełku.

Korzystamy z plików cookies i umożliwiamy zamieszczanie ich stronom trzecim. Pliki cookies ułatwiają korzystanie z naszych serwisów. Uznajemy, że kontynuując korzystanie z serwisu, wyrażasz na to zgodę.

Więcej o plikach cookies można dowiedzieć się na uruchomionej przez IAB Polska stronie: http://wszystkoociasteczkach.pl.

Zamknij