Rabat na steki w Manufakturze

Opublikowano: 2019-05-06 14:11:13, w kategorii: Miejsca, sklepy, lokale

Mamy w Rzeszowie kilka miejsc, które smakosze steków chętnie odwiedzają. Znany z dobrego piwa Browar Manufaktura zachęca ich do wizyty promując swoje steki odpowiednim rabatem w każdy poniedziałek.

I Urodziny Browaru Manufaktura Rzeszów

Encyklopedia kucharska wyjaśnia, że stek to potrawa z kawałka mięsa krojonego w poprzek włókien mięśniowych. Mięso na steki zazwyczaj jest grillowane lub smażone z odrobiną oleju. Jakie mięso nadaje się na stek? Fachowcy doradzają polędwicę, rostbef lub antrykot.

W kuchni wyróżniamy cztery podstawowe stopnie wysmażenia steku:

• blue - stek słabo wysmażony z każdej strony, mięso w środku surowe,

• rare – krwisty stek, którego skórka jest chrupka, a mięso wewnątrz prawie surowe,

• medium rare – średnio krwisty stek, którego mięso delikatnie brunatnieje,

• medium well – średnio wysmażony stek, którego mięso jest jeszcze jędrne,

• well done – całkowicie wysmażone mięso w środku na kolor brunatny.

A już dzisiaj dla smakoszy steków ważna informacja: Browar Manufaktura w Rzeszowie (ul. Słowackiego 16) w każdy poniedziałek promuje swoje steki aż 15-procentowym rabatem.

Korzystamy z plików cookies i umożliwiamy zamieszczanie ich stronom trzecim. Pliki cookies ułatwiają korzystanie z naszych serwisów. Uznajemy, że kontynuując korzystanie z serwisu, wyrażasz na to zgodę.

Więcej o plikach cookies można dowiedzieć się na uruchomionej przez IAB Polska stronie: http://wszystkoociasteczkach.pl.

Zamknij