Wieprzowina na polskich szlakach kulinarnych

Kofty wołowe i banoffee pie w restauracji Lukr

Opublikowano: 2020-01-15 20:54:00, w kategorii: Miejsca, sklepy, lokale

Nowe pomysły kulinarne to zarówno dania obiadowe, jak i desery.

Restauracja LUKR: z nowymi – kulinarnie – pomysłamiKofta. Fot. Knorr
Restauracja LUKR: z nowymi – kulinarnie – pomysłami

Jeśli znudziły się nam kotlety mielone, warto rozważyć ich bardziej egzotyczną wersję: kofty wołowe. Kofta to mocno przyprawione mięso mielone, którego sposób przygotowania pochodzi z obszarów Morza Śródziemnego. W wersji z LUKR-u (ul. Kopisto 1, w Galerii Millenium Hall) grillowane są na żywym ogniu. Na wymagających czekają także dania z jagnięciny nowozelandzkiej, albo polędwica na puree ziemniaczano-pietruszkowym, czy krem z wędzonej papryki.

Zamknięciem dnia będzie niewątpliwie mini deser czyli słynne już na całym świecie połączenie toffi, banana, bitej śmietany i ciasta kruchego czyli banoffee pie. A więc smacznego.

Korzystamy z plików cookies i umożliwiamy zamieszczanie ich stronom trzecim. Pliki cookies ułatwiają korzystanie z naszych serwisów. Uznajemy, że kontynuując korzystanie z serwisu, wyrażasz na to zgodę.

Więcej o plikach cookies można dowiedzieć się na uruchomionej przez IAB Polska stronie: http://wszystkoociasteczkach.pl.

Zamknij